Jednostavno žalosno je kolika je nebriga matične države Hrvatske i grada Zagreba u očuvanju kulturne baštine a koja prelazi granice ukusa. Nažalost nebriga za kultna mjesta jasno se zrcali na slici hrvatske kulture. Boško Petrović je u svjetskim razmjerima najpoznatiji hrvatski jazz glazbenik jednako kao što je Ivo Malec isto to na području klasične glazbe. Što preostaje nama koji na svijet kroz glazbu drugačije gledamo? Preostaje nam sviranje i uživanje u glazbi dok nam to sudbina dopušta.
   Jednako je tako razmišljao Boško Petrović kad je 1975. snimao sa svojim B. P. Convention Big Bandom album "Blue Sunset". Kao i svi jazzisti pomalo sjetan i veseo okupio je ekipu snova koju čine: saksofoni – Ernie Wilkins, Gianni Basso, Karlo Takač, Ozren Depolo ; tromboni – Albert Mangelsdorff, Marcel Fuch ; trube– Art Farmer, Clark Terry, Ladislav Fidri, Marijan Domić ; klavir – Zlatko Dvoržak ; gitara – Damir Dičić ; bass – Mario  Mavrin ; bubnjevi – Salih Sadiković te Boško Petrović - vibrafon.
   Album na A strani otvara otužna balada "
Blue Sunset" koja prikazuje Petrovićev perfekcionizam i imaginaciju. Slijedi je Dičićev "Sebastian" koji nam priziva jazz urbanih prostora dok prva strana završava intimnnom ispovjedi "Midnight Mirror" u kojoj se Petrovićevo ogledalo može odnositi na svakog od nas. B stranu otvara Petrovićev Istarski funk "Pink Panther Meets Captain Trooly Around Midnight" koju je BP često izvodio na koncertima no nikad nije otkrio tko je Captain Trooly, Zappin znanac ili Janko Mlinarić - Trooly. Kako ne bi živjeli u neizvjesnosti i nervozi album nastavlja sa bluesom obojenom skladbom "Tender Touch" Damira Dičića. Tužni zalazak sunca završava bop skladbom "Bosco's Buisness" u kojoj aranžer i solist na cijelom albumu Ernie Wilkins oslikava Boška i njegov posao.
   Što reći i preporučiti za kraj? Možda želju da se BP Club otvori ponovo. Da Boško Petrović dobije neke od nagrada koje je trebao, makar retroaktivno. Nadajmo se da ćemo još dugo moći slušati i gledati  "Blue Sunset"  kao i čitati Čehova ili Dostojevskog što izgleda rijetko činimo. U pogledu Junferice. Otvorite i nju, ponovo , kako bi Trio Slastica opet mogao zasvirati.