Uvjeti poslovanja

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo, Zagreb, Podgorska 3, vl. Josipa Erceg, OIB: 36540008092

 

1. OPĆE ODREDBE

Internetska stranica www.karmavinil.com je u vlasništvu obrta KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo (dalje u tekstu KARMA). KARMA omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.karmavinil.com koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja.

Uvjeti korištenja propisuju pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice www.karmavinil.com. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice www.karmavinil.com u skladu s njima.

Pristup na internetske stranice www.karmavinil.com ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole tvrtke KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Svi materijali koje se nalaze na www.karmavinil.com internetskoj stranici isključivo su materijalno vlasništvo tvrtke KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

2. OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice www.karmavinil.com.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

3. OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.karmavinil.com stranica.

4. CIJENA

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, tvrtka KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

5. PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Podaci o proizvodima na www.karmavinil.com uređeni su temeljem KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo baze podataka.

Fotografije proizvoda su uglavnom vjerodostojne, a ponekad samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na www.karmavinil.com podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.karmavinil.com, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.karmavinil.com koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

6. NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

 • Općom uplatom/virmanom
 • Kartičnim plaćanjem
 • Pouzećem

Narudžba se smatra zaprimljenom:

 • U slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatom ili virmanom, te pouzećem - u trenutku kada www.karmavinil.com elektroničkim putem zaprimi narudžbu
 • U trenutku kada je narudžba zaprimljena, KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

 • Je li poruka u Junk/Spam folderu
 • Je li mailbox pun
 • Nalaze li se artikli u košarici nakon prijave na stranicu www.karmavinil.com te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponoviti proces naručivanja
 • Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom ili virmanom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu i nedjelju, te državne praznike. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo ne jamči za raspoloživost proizvoda i otkazuje narudžbu.

7. NAČIN KUPNJE NA WEB SHOPU

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji - ime proizvoda, kratak opis, cijena te da li je dostupan na skladištu.

 • Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u Vašu košaricu.
 • Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja.
 • Pristupom „košarici“ kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.
 • Proizvod uvršten u „košarici“ kupuje se klikom na tipku „Na blagajnu“.
 • Nakon pritiska na tipku „Na blagajnu“, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.
 • Prilikom narudžbe pored svakog će proizvoda biti naznačena cijena poštarine.

Poštarina je iskazana posebno i nije uračunata u cijenu artikala.

Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.

8. NAPLATA / AUTORIZACIJA

Sve cijene izražene su u Eurima - €

9. KORIŠTENJE KUPONA I POPUSTA

Našim Facebook prijateljima i primateljima e-mail obavijesti o akcijama (newsletter) povremeno darujemo kupon za posebne promocije, pogodnosti i sniženja..

10. DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.
Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe koju je odabrala KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo.

 • U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka „besplatna dostava“).

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo se obavezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 15 dana od dana sklapanja ugovora.
Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:

Da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja
Da naručeni proizvod preuzme na adresi KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja

Ukoliko kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu od ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca.

Kada KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju, kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave.

11. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, a takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, sugeriramo da kupac pošiljku ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu ili riješili problem na neki drugi način.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od četrnaest dana uputiti pisani prigovor na KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo, uz napomenu razloga nepreuzimanja pošiljke, a troškove nepreuzimanja snosi kupac.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

12. PISANI PRIGOVORI, POVRAT, ZAMJENA

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti prigovor e-mailom na: karmavinil@karmavinil.com ili pismeno na adresu: KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo d.o.o., Podgorska 3, 10000 Zagreb.

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • Isporuka robe koja nije naručena
 • Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor i to putem e-maila karmavinil@karmavinil.com ili pismeno na adresu: KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo d.o.o., Podgorska 3, 10000 Zagreb.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo će potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.

U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo.

13. PRIMJENA UVJETA PRODAJE

Korištenjem usluga KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo shopa prihvaćate ove Uvjete prodaje.
Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.
Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo te služe kao elektroničko prodajno mjesto - web shop.
KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

14. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora

PRAVILA O PRIVATNOSTI

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe.

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.). KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave, broj telefona) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo. U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shop-a KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo te na sve stranice unutar karmavinil.com domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na karmavinil.com domeni, za koje stranice karmavinil.com nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice karmavinil.com ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika.

Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima KARMA obrt za trgovinu i izdavaštvo neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao.

15. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora